Spekematspesialiteter
Spekematspesialiteter
'Nduja di Spilinga
Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!
Guanciale Stagionato, skåret i bit hos Smakslykke
Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker.
Pancetta supercoppata, skåret i skiver hos Smakslykke
Pancetta supercoppata er laget med en coppa (nakkekjøtt) og veldig mager pancetta. Etter en saltperiode på ca. 15 dager rulles pancettaen rundt coppaen, bindes og modnes i 2 måneder.
Pancetta Stagionata, skåret i bit hos Smakslykke
Pancetta kalles ofte feilaktig for italiensk bacon. Dette er først og fremst feil fordi denne svinesiden ikke er røkt.
Porchetta del Monte, italiensk ribberull skåret i skiver hos Smakslykke
Denne delikatessen kommer fra fjellene rundt Valdichiana i Italia. Skånsomt krydret og sakte grillet over tre i flere timer etter de helt gamle tradisjonene. Dermed beholder kjøttet alle smaksnyansene fra treet og krydderne, i fin harmoni.
Coppa di Parma, skåret i skiver hos Smakslykke
Coppa di Parma skiller seg fra andre typer Coppa, fordi her brukes kjøttet fra parmaskinkegriser i produksjonen.
Mortadella med sort trøffel, skåret i skiver hos Smakslykke
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Denne mortadellaen inneholder seriøst med trøffel.
Mortadella med pistasjnøtter, skåret i skiver hos Smakslykke
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Her produseres det noen ”beist” av noen mortadellaer på vekt med en voksen mann, og en diameter fjernt fra skjærebrettet på alle verdens oppskjærings maskiner.
Lardo di Cinta, skåret i bit hos Smakslykke
Cinta Senese er den spesielle italienske griserasen som garanterer en opplevelse av meget høy kvalitet. Lardo av Cinta Senese-grisen regnes som den beste i Italia. Dette er økologisk (Biologico) fra Savigni-familiens tradisjonelle håndverksproduksjon.
Speck della Valtellina, skåret i bit hos Smakslykke
Dette er en alpespesialitet som produseres både i Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia. Speck er lett røkt mager skinke. Smaken er delikat med et hint av røyk. Bacon på et helt annet nivå.
Grillet italiensk kalkun, skåret i skiver hos Smakslykke
Italiensk kalkun fra Torino-regionen. Grilles i vakuum så den beholder all saften i kjøttet. Utrolig deilig som den er, eller oppvarmet, i salat eller sandwich eller som hovedrett, varm i ovnen.
Salsiccia med fennikkel (frysevare)
Klassisk salsiccia med delikat fennikelsmak. Salsiccia er klassisk med sin delikate fennikelsmak og er en frisk type i salsiccia-familien som er lett anvendelig til pastaretter, grilling eller middagsretter.
Foie gras av hel andelever, 130g - Biraben
Foie gras av hel andelever. Passer utmerket som forrett, og nytes gjerne med et glass champagne!
Rillettes av and med foie gras, 180g - Biraben
Rillettes er en fransk spesialitet, som ligner paté og confit. Det er en eldgammel konserrveringsmåte, der krydret kjøtt og fett kokes sammen på lav varme og i lang tid. Deretter males kjøttet og lagres i beholdere med sitt eget fett.
Ande Foie Gras IGP 100 g
IGP fra Sud-Ouest-regionen i Frankrike. 100% Foie gras uten tilsetningsstoffer og uten konservering. Sett i kjøleskapet i ca. 2 timer før bruk.