Hvitmuggost

Felles for hvitmuggostene er at modningen skjer ved hjelp av utvalgte muggkulturer, som igjen gir den karakteristiske smaken. Hvitmuggostenes overflate er dekket av hvitmugg, som gir den et delikat utseende, mild smak og myk konsistens. Dette belegget dannes ved at hvitmuggkulturen tilsettes ystemelken, eller blir sprøytet direkte på osten.
Hvitmuggostene kan deles inn i tre undergrupper: Camembert, Brie og andre hvitmuggoster. Forskjellen er i hovedsak at en Camembert ikke kan være større enn 250 g. Mens Brie veier ca. 3 kg. De kan være stabilisert og ustabilisert, pasteurisert og upasteurisert (råmelk). En stabilisert Brie er spiseklar fra første stund. En ustabilisert Brie modnes på tradisjonell måte, utenfra og innover. Når osten er ny har den en helt fast kjerne. Denne kjernen vil forsvinne etter som osten modner.
Hvitmuggost
Brie Royal m/trøffler
Renard Gillard er bl.a. kjent for sin utmerkede Brie de Meaux, men denne Brie Royal er nok en signaturost fra det tradisjonelle meieriet som har produsert klassiske oster siden 1886.
Camembert di bufala ca 300 g
En myk og kremaktig ost laget med 100% italiensk pasteurisert bøffelmelk produsert nord i Italia. Osten er rund og dekket med et tynt lag spiselig skorpe. Produsenten har brukt den tradisjonelle camembert oppskriften men byttet ut kumelk med bøffelmelk.
Mini Brillat Savarin 200g
Fra hjertet av Burgund kommer Fromagerie Jacques Delin med sin legendariske Brillat Savarin – en trippelkremost som smelter på tungen og fyller ganen med rik, fløyelsmyk nytelse. Nå tilgjengelig i en praktisk minivariant på 200 gram.
Brie Coeur de Lion
Coeur de Lion har en mer kremet konsistens. Smaken er mild, men fyldig.
Brie de Meaux aop
Brie de Meaux regnes som kongen blant brier. Den fremstilles i Meuseområdet, øst for Paris. Den produseres av upasteurisert kumelk og er derved ustabilisert, dvs. at den har en kjerne som modnes fra ytterkant og inn mot midten.
Gangstad camembert ca 200 g
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk.






