
Kategorier
Hvitmuggost
Felles for hvitmuggostene er at modningen skjer ved hjelp av utvalgte muggkulturer, som igjen gir den karakteristiske smaken. Hvitmuggostenes overflate er dekket av hvitmugg, som gir den et delikat utseende, mild smak og myk konsistens. Dette belegget dannes ved at hvitmuggkulturen tilsettes ystemelken, eller blir sprøytet direkte på osten.
Hvitmuggostene kan deles inn i tre undergrupper: Camembert, Brie og andre hvitmuggoster. Forskjellen er i hovedsak at en Camembert ikke kan være større enn 250 g. Mens Brie veier ca. 3 kg. De kan være stabilisert og ustabilisert, pasteurisert og upasteurisert (råmelk). En stabilisert Brie er spiseklar fra første stund. En ustabilisert Brie modnes på tradisjonell måte, utenfra og innover. Når osten er ny har den en helt fast kjerne. Denne kjernen vil forsvinne etter som osten modner.
Hvitmuggost


Camembert di bufala ca 300 g
Pasteurisert camembert av bøffel melk fra nord i Italia, nær Bergamo.

Skogshorn ØKO 240 g, Himmelspannet Hemsedal
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med pepper. Den er ystet på pasteurisert melk.

Camembert, 160 g, Gangstad Gårdsysteri Inderøy
Gangstad Camembert er en mild hvitskimmelost som er best mellom 1-2,5 mnd etter produksjon.

Brilliant brie 250 g, Thorbjørnrud Ysteri Jevnaker
Brilliant Brie er inspirert av den franske osten Brillat Savarin, som er en trippelkremet hvitmuggost. Trippelkremet vil si at den er tilsatt rikelig med ekstra fløte for ekstra kremig tekstur og ekstra god smak. Osten modnes i minimum 10 dager i fuktige

Brie de Paris m/trøffel 135 g
Kremet fransk ost med en aromatisk mild og fyldig smak av brie og en lett smak av trøffel.

Miniretorta sheep cheese 160gr
Finca Pascualete Mini Retorta er vinneren av World Cheese Award 2017 for beste ost i Spania