Salami
Er det noe de kan lage i Italia, så er det gode salamier. Her finner du håndverksprodukter fra Piemonte med tradisjoner til det fulle.
Salami
Salsiccia Napoli Piccante 500g
Hesteskoformet pølse. Middels hakk. Med jevn farge og sterk chilismak. Modnet ca. 40 dager. God til pizza, varme retter og som den er til pålegg, buffeter eller snacks. Den typiske Peperoni-pølsen.
Salchichón Tierras Altas 200g
En spesialitet fra Duroc-grisen. Salchichón lufttørket i omtrent 40 dager i høylandet. En blanding av krydder og sherry gir den sin helt spesielle smak. Ta ut av emballasjen ca 10-15 minutter før servering.
Chorizo Tierras Altas 200g
En spesialitet fra Duroc-grisen. Chorizo lufttørket i omtrent 40 dager i høylandet. Fint koordinerte krydder og ren kjøttsmak. Tas ut av emballasje ca. 10-15 minutter før servering.
Trøffelsalami, Toscana 160g
Når du sier Italia, må du også si trøffel. Her i en herlig lufttørket salami fra produsenten Sapori della Valdichiana – et familiedrevet slakteri i Toscana som bruker kun lokale dyr og tradisjonelt toskansk håndverk i produksjonen av sine fantastiske prod
Chilipølse, Toscana 160g
Fra det familiedrevne Sapori della Valdichiana i det toscanske bakkelandskab, har vi her en fyrig lille salami krydret med chili. Den har en dejlig medium stærk, varm smag og passer perfekt både til paninien og som antipasti.
Hvitløksalami, Toscana 160g
Direkte fra Toscana og den lille tradisjonelle familiebedriften Sapori della Valdichiana, kommer denne lufttørkede salamien laget etter klassiske toskanske tradisjoner og lett krydret med hvitløk.
Fennikelsalami, Toscana 160g
Fra den lille tradisjonelle toskanske familiebedriften Sapori della Valdichiana har vi denne fantastiske salamien krydret med villfennikel. Laget på tradisjonell toskansk måte og med en nydelig balansert smak.
Il Goloso, hvitløksalami, skåret i skiver hos Smakslykke
Hvitløkssalami fra Sapori della Valdichiana i Toscana. De lager noen av de fineste lufttørkede pølsene i hele Italia med rene, naturlige ingredienser og utelukkende lokale dyr.
Salame Spinata Romana, skåret i skiver hos Smakslykke
Salame Spianata Romana er en typisk salami fra Lazio, kjennetegnet ved sin "flatede" form og søte og balanserte smak takket være en bukett med velbalanserte krydder.
Salame Ventricina, skåret i skiver hos Smakslykke
Grovhakket salami. Tilberedt etter gamle tradisjoner fra Calabria. Litt surhet. Middels chilismak. Modnet ca. To måneder. Passer i alle fasonger til charcuterietallerkener, buffeer, mottakelser etc. Diameter ca. 10 cm.
Spianata Calabra Piccante, skåret i skiver hos Smakslykke
En spicy pølse fra calabria. Finmalt magert kjøtt smakssatt med calabrian chilies og krydder, fettet er ternet og blandet inn til slutt.
Salame con finocchiona (fennikelsalami), skåret i skiver hos Smakslykke
Fra området rundt Firenze i Toscana kommer denne grovhakkete og velmodnet salami. Ville fennikkelfrø og pepper gir denne pølsen en raffinert smak. Konsistensen er fast til halvfast og gir normale store skiver.
Jåla trøffelsalami, skåret i skiver hos Smakslykke
De aller beste ingrediensene vi kunne komme opp med. Laget på skinke og bog fra frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia.
Chorizo Cular, skåret i skiver hos Smakslykke
Grovhakket sterk chorizo med spansk paprika pimentón. Gir halvstore skiver, en chorizo med god og særegen smak, som er svært nyttig til pølser, smørbrød med mer.
Salame Felino, skåret i bit hos Smakslykke
Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke.
Salame con cinghiale (villsvin), 500g
I området Maremma i Toscana lever det fremdeles vildsvin. Disse er basen for denne salamien som har en kraftig og delikat smak av det vilde livet. Skivene er mindre og konsistensen fast. En herlig og sjelden smaksopplevelse.
Salame al Tartufo ca 400g
I den lille landsbyen Oleggio i Piemonte produseres denne utsøkte og kraftige salami med ekte trøffelstykker. Den er medium/grovhakket med en fast konsistens og gir mindre skiver.
Salametto Nocciole ca 300g
Salami med Hasselnøtter fra Dogliano utenfor Alba
Salame Abruzzo, skåret i bit hos Smakslykke
Laget med nøye utvalgt rent svinekjøtt, en salami med fristende og rik smak fra vin- og pepperkrydder.
Fuet Catalan 170 g
Fuet er en kjøttfull salami, og fettmarmoreringen kombinert med salt og krydder gir en godt balansert smaksopplevelse.