
Salami
Er det noe de kan lage i Italia, så er det gode salamier. Her finner du håndverksprodukter fra Piemonte med tradisjoner til det fulle. Fra Spania finner dere det beste av Iberico Bellota salami
Salami


Salame Spinata Romagna, skåret hos Smakslykke
Spinata Romagna er en typisk salami fra de sentrale delene av Italia, og er først kjent fra Emilia Romagna

Salame Ventricina, skåret hos Smakslykke
En tradisjonell oppskrift fra grenseområdene mellom Abruzzo og Molise. Smaksbildet er fin balanse mellom sødme fra paprikapulveret og klassisk smak skarp chili.

Spinata Calabra Piccante, skåret hos Smakslykke
En spicy pølse fra calabria. Finmalt magert kjøtt smakssatt med calabrian chilies og krydder, fettet er ternet og blandet inn til slutt.

Salame Finocchiona (fennikelsalami), skåret hos Smakslykke
Det er en tradisjonell Toscansk salami laget på grovmalt kjøtt og spekk og frø fra villfenikkel.

Jåla trøffelsalami fra Ask Spekhus, skåret hos Smakslykke
Jåla er laget på de aller beste ingredienser. Laget på Norsk økologisk frilandsgris, sort trøffel fra Alba og økologisk hvitvin fra Italia. Debio sertifisert.

Chorizo Vela, skåret hos Smakslykke
Chorizo er en spansk spesialitet av 100% svin. Dette er en godt krydret salami med mye smak. Paprika gir den delikate rødfargen, og litt søte ettersmaken. Chorizo Vela Piccante er en salami du blir tørst av...

Salame Felino Gentile, skåret hos Smakslykke
Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke.

Villsvin salami 400g
Denne salamettoen lages på lokale villsvin som krydres og smakes til med rødvin fra vinmarkene rundt San Gimigano.

Salsiccia Napoli Forte ca 450g
En meget nær slektningen av Napoli Dolce. Lages på samme farse og basiskrydring men smakes i tillegg til med chiliflak.

Salsiccia Napoli Dolce ca 450g
Dette er en mild variant krydret med paprika, hel pepper, hvitvin og hvitløk.

Salametto al Tartufo ca 300g
Grovmalt kjøtt, spekk og krydder smakes farsen til med verdens mest myteomspunnede sopp: trøffel!

Salametto al Barolo (rødvin) ca 300g
I tillegg til grovmalt kjøtt, spekk og krydder smakes farsen til med Piemontes fremste vin Barolo.

Salametto Nocciole ca 300g
Salami med Hasselnøtter fra Dogliano utenfor Alba

Salame Abruzzo
Laget med nøye utvalgt rent svinekjøtt, en salami med fristende og rik smak fra vin- og pepperkrydder.

Fuet Catalan 170 g
Fuet er en kjøttfull salami, og fettmarmoreringen kombinert med salt og krydder gir en godt balansert smaksopplevelse.

Salametto al tartufo (trøffel), mini ca 180g
En cacciatore type salami produsert på nøye utvalgt kvalitetskjøtt fra store griser. Den er tilsatt biter med trøffel nøye tilpasset slik at en får korrekt balanse mellom duft og smak. Veier ca 180g

Salametto piperonita (chili) ca 180g
Tilsatt biter med chilli og chilliflak og fremstår søt og sterk på samme tid. Veier ca 180gr.

Salametto Finocchietta 180g
Denne caciatoren er laget som en klassisk finochiona med rik smak av frøene fra villfenikkel.

Salchichon de Bellota 100% Iberico, ca 420g
100% Iberico Bellota Chorizo er en tradisjonell speket pølse produsert med Iberico svinekjøtt av ypperste kvalitet, Alt kjøttet kommer fra Domecqs egne renrasede ibericosvin. Det gode kjøttet krydres med blant annet røkt parikapulver som gir pølsen den

Iberico Bellota Chorizo 100% Iberico, ca 420g
Spekepølse på iberico gris kryddret med paprika og andre krydder.