
Salami
Er det noe de kan lage i Italia, så er det gode salamier. Her finner du håndverksprodukter fra Piemonte med tradisjoner til det fulle.
Salami


Salame con Cinghiale (villsvin), ca 350gr
Salame con Cinghiale er en typisk spesialitet fra Piemonte. Den er laget med en prosentandel svinekjøtt. Denne salamien er preget av sin veldig spesielle og intense smak.

Salame al Barolo, ca 350gr
Salame al Barolo er en typisk spesialitet fra Piemonte. Den er tilberedt i henhold til en gammel Langa-bondeoppskrift, og bruker kun de fineste stykkene av italiensk svinekjøtt som er igjen til å ligge i Barolo-vin.

Salame al Tartufo (trøffel) ca 350gr
Salame al Tartufo er et unikt produkt. Under tilberedningen av blandingen blandes trøffelterninger med utvalgt ferskt italiensk kjøtt, som er godt synlig når de kuttes. Denne blandingen gir salamien sin eksepsjonelle og gjenkjennelige aroma.

Spianata al tartufo (trøffelsalami), skåret i skiver hos Smakslykke
Salumificio Subalpino Spianata al Tartufo Nero er en fin, håndlaget pølse fra den anerkjente piemontesiske pølseprodusenten Salumificio Subalpino .

Fuet Vela, 160 gr
Liten lufttørket pølse med ujevn overflate bundet med hyssing. Finhakket med krydder. Fint balansert smak, hvor kvaliteten på kjøttet vektlegges.

Chorizo Classic 200 gr
Deilig liten paprika- og hvitløkschorizo i karakteristisk U-form fra vår produsent Alejandro i Rioja.

Sarta Picante 200 gr
Liten deilig og rik chorizo i U-form med pimentón og hvitløk fra vår produsent Alejandro i Rioja. Uten farging og konservering og med fin pikant ettersmak. Gir små skiver med halvfast konsistens.

'Nduja di Spilinga
Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!

Il Goloso, hvitløksalami, skåret i skiver hos Smakslykke
Hvitløkssalami fra Sapori della Valdichiana i Toscana. De lager noen av de fineste lufttørkede pølsene i hele Italia med rene, naturlige ingredienser og utelukkende lokale dyr.

Salame Spinata Romana, skåret i skiver hos Smakslykke
Salame Spianata Romana er en typisk salami fra Lazio, kjennetegnet ved sin "flatede" form og søte og balanserte smak takket være en bukett med velbalanserte krydder.

Salame Ventricina, skåret i skiver hos Smakslykke.
Grovhakket salami. Tilberedt etter gamle tradisjoner fra Calabria. Litt surhet. Middels chilismak. Modnet ca. To måneder. Passer i alle fasonger til charcuterietallerkener, buffeer, mottakelser etc. Diameter ca. 10 cm.

Spianata Calabra Piccante, skåret i skiver hos Smakslykke
En spicy pølse fra calabria. Finmalt magert kjøtt smakssatt med calabrian chilies og krydder, fettet er ternet og blandet inn til slutt.

Salame con finocchiona (fennikelsalami), skåret i skiver hos Smakslykke
Fra området rundt Firenze i Toscana kommer denne grovhakkete og velmodnet salami. Ville fennikkelfrø og pepper gir denne pølsen en raffinert smak. Konsistensen er fast til halvfast og gir normale store skiver.

Chorizo Cular, skåret i skiver hos Smakslykke
Grovhakket sterk chorizo med spansk paprika pimentón. Gir halvstore skiver, en chorizo med god og særegen smak, som er svært nyttig til pølser, smørbrød med mer.

Salame Felino, skåret i bit hos Smakslykke
Felino er etter manges oppfatning Italias beste salami. Kjøttet skal komme fra de samme svinene som benyttes i produksjonen av parmaskinke.

Salame al Tartufo ca 400g
I den lille landsbyen Oleggio i Piemonte produseres denne utsøkte og kraftige salami med ekte trøffelstykker. Den er medium/grovhakket med en fast konsistens og gir mindre skiver.

Salametto Nocciole ca 300g
Salami med Hasselnøtter fra Dogliano utenfor Alba

Salame Abruzzo, skåret i bit hos Smakslykke
Laget med nøye utvalgt rent svinekjøtt, en salami med fristende og rik smak fra vin- og pepperkrydder.

Fuet Catalan 170 g
Fuet er en kjøttfull salami, og fettmarmoreringen kombinert med salt og krydder gir en godt balansert smaksopplevelse.

Salchichon de Bellota 100% Iberico, ca 420g
100% Iberico Bellota Chorizo er en tradisjonell speket pølse produsert med Iberico svinekjøtt av ypperste kvalitet, Alt kjøttet kommer fra Domecqs egne renrasede ibericosvin. Det gode kjøttet krydres med blant annet røkt parikapulver som gir pølsen den

Iberico Bellota Chorizo 100% Iberico, ca 420g
Spekepølse på iberico gris kryddret med paprika og andre krydder.