Blåmuggost
Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.
Blåmuggost
Fourme d´Ambert AOP
En blåmuggost på kumelk fra Auvergne i Frankrike. Litt mildere og kremete, denne treffer bredt.
Bleu d'Auvergne AOC
Rå melk ost fra ku. Fra Auvergne, en blåskimmel med et veldig fint nettverk av blåårer.
Basajo
Sauemelksost fra meieriet Carpenedo i Veneto. Basajo tar navnet sitt fra Antonio Carpenedos barnebarn, som ikke kunne uttale det italienske ordet for ost "formaggio", men i stedet sa "basajo".
Carré d'Aurillac
En ost fra Auvergne med min. 18 dagers lagring. Dette er en ost produsert i stor skala, firkantet med hvitmugg på utsiden og blåmugg på innsiden. Den har en myk, vennlig tekstur og smak.
Persillé de Chèvre
En fin balansert blåmuggost med gode geitetoner og myk blåmuggost. Vant en fin sølvmedalje på Mondial du Fromage 2021.
Dolomitico, blåskimmel modnet i øl 2,5kg
Blåmuggost modnet i øl i ca 2 måneder og overflatebehandlet med byggmalt. Bronse ved WCA 2023.
Valdeon blåskimmelost
Fargen er lys med blågrønn marmoreEn god og sterk blåform, lagret i ca. 3 måneder
Blu 61
Spennende blåmuggost fra det innovative familiemeieriet Carpenedo i Veneto. Først lagret i 2 måneder alene og til slutt med den lokale venetianske dessertvinen Raboso Passito og tranebær.
Gorgonzola piccante DOP
Gorgonzola er en av Italias mest kjente oster og absolutt den mest berømte blåosten
Gorgonzola dolce DOP
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.
Stilton Colston Bassett
Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD etd». Pasteurisert
Gangstad Nidelven blå, verdens beste ost 2023
Kåret til verdens beste ost i oste-vm i Trondheim, 27 okt 2023. 4500 oster ble smakt på under Oste-VM i Trondheim spektrum. Tilbake som vinner sto en norsk blåmuggost.
Blåkoll - Grindal Ysteri
Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laget på vintermelk, modnet minst et år og laget i svært begrensa mengdar. Blåkoll fikk supergull under NM i Ost 2021. Upasteurisert og laget på økologisk melk.
Råblå - Grindal Ysteri (økologisk)
Råblå har en lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.
Hitra Blå, økologisk
Hitra Blå er en liten delikat blåmuggost av kumelk med ganske sterk og syrlig smak.