
Blåmuggost
Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.
Blåmuggost


Bleu del Moncenis
Bleu de Moncensis smaker kraftig og rikt med typisk muggostpreg. Et meget godt kjøp.

Fourme d´Ambert AOP
En blåmuggost på kumelk fra Auvergne i Frankrike. Litt mildere og kremete, denne treffer bredt.

Gorgonzola dolce DOP
Italiensk tradisjonsrik blåmuggost med mild smak og mange bruksområder.

Gorgonzola piccante DOP
Gorgonzola er en av Italias mest kjente oster og absolutt den mest berømte blåosten

Blå Kjerringøy, Kjerringøy ysteri
Upasteurisert blåmuggost fra Kjerringøy, litt nord for Bodø. Kjerringøy gård yster bare av melk fra egne kyr. Blå Kjerringøy har den unike kombinasjonen av å framstå som mild, men samtidig smaksrik.

Hitra Blå, økologisk
Hitra Blå er en liten delikat blåmuggost av kumelk med ganske sterk og syrlig smak.

Råblå - Grindal Ysteri (økologisk)
Råblå har en lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.

Blåkoll - Grindal Ysteri
Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laget på vintermelk, modnet minst et år og laget i svært begrensa mengdar. Blåkoll fikk supergull under NM i Ost 2021. Upasteurisert og laget på økologisk melk.