
Chèvre / geitost
Ost produsert på ren geitemelk har fellesbetegnelsen Chèvre (fransk for geit). Denne typen ost blir laget både som hvitmuggost, blåmugg, kittmodnet, fast- og ferskost. Chèvre har en naturlig plass på dessertbordet, men er også en ypperlig matlagingsost. Chèvre har en noe syrlig smak som mange elsker.
Chèvre / geitost


Sainte-Maure de Touraine AOC
Det som kjennetegner er et sugerør som går gjennom osten. Halmen fjernes før man begynner å kutte osten. Den har en frisk geiteduft med hint av nøtter. Beillevaire modner denne osten til perfeksjon.

Monte Enebro, Chevre
Laget av geitemelk i Sierra de Gredos i Valle del Tietar i Castilla y León etter gamle tradisjoner.

Persillé de Chèvre
En fin balansert blåmuggost med gode geitetoner og myk blåmuggost. Vant en fin sølvmedalje på Mondial du Fromage 2021.

Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons
Den lille pyramiden er en askemodnet chevre. Flott smak av geitemelk og hasselnøtter.

Bethmale Chevre
Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk

Chevre Buche
Chèvre Bûche er en geitost som er perfekt når den smuldres på en salat eller smeltes på surdeigsbrød.

Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.

Myrull 140g økologisk chevre, Grindal Ysteri
Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré.

Brun Undredal, Undredal Stølsysteri
Brun Undredal er ein «brimost» laga av geitemyse, geitemelk og kufløte og kokt på ved, i pakt med tradisjonen.