Fast ost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring
Fast ost
Torregio
Torregio er en ost med en unik karakter. Laget av pasteurisert kumelk og modnet i spesielle modningskjellere hos Arrigoni, det eneste meieriet som produserer denne osten.
Wilde Hilde
Wilde Hilde er en lett urteaktig, behagelig fyldig, sterk og sta ost fra meieriet Wängi.
Bergrahmkäse kommen
Osten har sitt opphav i vakre Entlebuch, hvor alpegresset i over 900 meters høyde gir en utmerket melk med smørsmak.
Los Cameros olivenoljevasket 3-melksost 6 mnd
En blandingsost av kumelk, sauemelk og geitemelk, fra Rioja. Lagret i ca 6 måneder og vasket i olivenolje.
Los Cameros 3-melksost m. rosmarin. 6 mnd
En lagret tremelksost med rosmarin - fra Làcteos Martinez i La Rioja, som lager de mest fantastiske spanske bondeostene.
Ubriaco d'Amore, (ost med Amarone druer)
Ost som er modnet i de velrenommerte Amarone druer. La Casearia bruker en halvmodnet Monteveronese d'Allevo kumelksost. En av de italienske perler som kun har blitt beriket ved modningen i Amarone. Det gir den en unik smak. Fra Veneto i Italia.
Beemster Gouda PDO XO 26 mnd
Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.
Appenzeller Extra-Würzig
Appenzeller er både navnet og området hvor osten kommer fra. Rundt 1069 grunnla St.Gallen-klosteret provinsen Abbacella, nå kjent som Appenzeller.
Cantal Entre-Deux AOP
Cantal på råmelk fra Auvergne-regionen. En hel ost veier 40 kg, og for å bli AOP-sertifisert må den oppfylle de nøyaktige målene. For å forme den riktig legges den i et klede og presses inn i en form til formen er ferdig.
Beaufort AOP
Beaufort er ypperlig til ostebordet, og kan brukes som snacks til aperitiff, i salat, som avslutning på et måltid, eller revet til gratinering. Den blir ofte benyttet som en av ingrediensene til osteretten Fondue.
Petit AGour - får
Den fantastiske smaken med alle de varme nyansene må oppleves. Gullmedalje i sin klasse 2002.
Comté Reserve,minimum 30 mnd lagring
En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.
Comté Extra 16-24 mnd
Langsom modning i hulene under St. Antoine fort i minst 16 måneder gir denne Comté sin helt spesielle smak slik at den skiller seg fra andre Comté oster.
Choix Gruyère AOP Extra 18 mnd. lagring
Denne eksepsjonelle osten er laget uten noen tilsetningsstoffer, hvor kvaliteten på melken er direkte påvirket av gresset som kyr beiter. Lagret i 18 måneder.
Choix Gruyère Reserve de Fribourg AOP 10 mnd
Gruyère er en velkjent fast ost laget av kumelk og har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Vår utgave Gruyère er en virkelig bestselger.
Die Rote Hexe 5-6 mdr.
Den sveitsiske alposten Rote Hexe lagres i 5-6 måneder. Den er kremet og lett krydret på smak og passer akkurat når osten ikke skal være for sterk, men heller ikke for kjedelig.
Etivaz Alpage AOP 20mnd
L´Etivaz produserer primært i sommermånedene i Vaud Alpene i Sveits. Osten har AOC status, og totalt 72 bønder har mulighet til å levere melk til produksjonen. Vår utgave er Alpage og modnet i minimum 20 måneder. Har du ikke prøvd Etivaz så er det på tide
Vacherin Fribourgois Alpage AOP
Dette er en ost som lages av kun Alpage melk, altså melken fra kyr som beiter på sommerbeite i fjellene. En Gruyere-aktig ost, men yngre og mye saftigere! Tilgjengelig fra september og mot jul. Også en fantastisk smelteost.
Emmental Suisse aop 12mnd (Tom & Jerry osten)
Emmentaler kommer fra Emme dalen i regionen Bern. Den fikk AOC status så sent som i 2006.
Kaltbach creamy
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med nøttepreget og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Kaltbach creamy m/trøffel
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Landana gouda med grønn pesto
Konsistensen på pestoost er halvfast, men smidig, og smaken bærer tydelig preg av basilikum og hvitløk. Ved lagring vil ostemassen fremstå fastere, og smaken bli kraftigere.
Monte Vecchio
Fra Piemonte og huset Castagna kommer denne fantastiske osten. Lagret i 6/8 måneder og med en tekstur og smak som minner om langtidslagret fjellost.
Mimolette Vieille +18 mnd
Mimolette er godt modnet fransk versjonen av Edamer.
Asiago, DOP
Ost også kalt "pressato", lagret i 20 dager, produsert kun med pasteurisert helmelk, salt, melkesyregjæring og løpe. Den har en halvkokt, elastisk, myk pasta, med en hvit eller litt stråfarget farge, som smelter når den smakes.
Fontina DOP
Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.
Parmigiano Reggiano DOP 24mnd
Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
Parmigiano Reggiano DOP (Red cow) 30 mnd
Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia
Parmigiano Reggiano DOP 70 mnd, Caseificio Poggioli
Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 70 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring.
Provolone piccante
Provolone Piccante er en halvfast ost produsert av termisert kumelk. Osten ble opprinnelig laget kun i Syd-Italia, mens den i dag blir produsert over hele Italia. Piccante betyr at osten er modnet i minst 2–3 måneder og er mer smakfull enn Provolone Dolce
Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.
Pecorino Toscano Semi
Pecorino Toscano Semistagionato fra Caseificio il Fiorino. En middels gammel Pecorino laget med melk fra lokale Maremma sauer.
Pecorino med chili (Pecorino primosale peperoncino)
Søt og delikat med deilig duft og smak av chili. God balansert
Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)
Den kan brukes både som bordost og på kjøkkenet. Pecorino kan kombineres med honning og syltetøy, utmerket som forrett eller annenrett i kombinasjon med andre retter
Pecorino nel Fieno, høyinnpakket
Siden 1985 har Romagna Terre valgt ut og produsert de beste tradisjonelle ostene laget av sauemelk fra Emilia Romagna. Denne osten, nel fieno dekket med høy, har en ren sauemelksmak med et hint av høyet den ble modnet med. Modnet ca. 2-3 måneder.
Pecorino al Tartufo
Caseificio Il Fiorino bruker utelukkende lokal melk til sin osteproduksjon, dvs. melk fra sauene i Maremma-området i Toscana.
Pecorino Moliterno (trøffelpecorino)
Vår populære trøffelpecorino har en raus smak av trøffel, flotte svarte marmorsprekker igjennom hele osten. Sødmen fra osten kombinert med trøffelsmaken sitter lenge igjen i ganen.
Garstang engelsk cheddar
Engelsk cheddar har en tett ostemasse uten hullsetting og en ren, aromatisk og syrlig smak. Modningen foregår langsomt og en ost kan ligge ett år eller mer for å få den rette smaken.
Kerrygold Cheddar Mature White
Kerrygold Mature Cheddar er en god Irsk Cheddar lagret i 12 måneder, den har gode smelteegenskaper og lang ettersmak.
Hitra Grotteost 8-12 mnd
Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma.
Høvding Sverre XO
Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.
Kvit Undredal - mellomlagra 3-6 mnd
Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Osten er en foredling av originaloppskriften ved at den er salta og modnet. Osten minner om slik man lager geitost lenger sør i Europa.
Västerbottensost
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet.
Wrångebäck PDO
Wrångebäcksost er en smaksrik hard ost produsert i henhold til den klassiske oppskriften som ble utviklet ved Almnäs på slutten av 1800-tallet og var forløperen til det som senere ble kjent som "svensk herrgårdsost". Økologisk.
Rabel Ibérico 2 mnd
Spennende spansk ost produsert på ku-, fåre-, og sauemelk.
Manchego Montescua Curado DOP 9-12mnd
En pasteurisert manchego modnet 9-12 mnd for en rikere smak.
Manchego Montescua Semicurado DOP 4mnd
'Montescusa' er en type Manchego-ost med beskyttet opprinnelsesbetegnelse, laget med pasteurisert helmelk fra Manchego-rasen, med en modning på 3 til 4 måneder og et elfenbensfarget skall.
Manchego Artequeso DOP 12 måneder Añejo
Manchego Añejo fra meieriet Artequeso i provinsen Toledo i La Mancha har blitt lagret i 12 måneder.
Manchego 1605 DOP Råmelk
1605 Herencia er en Manchego laget på råmelk og lagret i 5 måneder. En av topprodusentene av Manchego.