Cannelloni med ricotta, kål og salsiccia

Oppskrift av Sverre Magnus Holen, juni 2022

De fleste elsker lasagne, meg selv inkludert. Klassisk med kjøttsaus, hvit ostesaus og lasagne plater.

Men hva med å prøve en litt morsom vri med Cannelloni, fylt med alskens godsaker. Vanligvis ville jeg laget en tomatsaus selv, men har jeg gjort en nokså enkel versjon som er gøy å lage. Det vanlige er å bruke spinat til denne retten, men jeg plukket grønnkål og sommerkål fra hagen så det er opp til deg.

Ingredienser 4 pers:

(Dette blir en rikelig porsjon, men da har man KANSKJE rester til dagen etter, noe som nesten smaker best. Eller man kan evt lage opp 2 stk og fryse ned 1 til senere)

 2 glass tomato and vegetable saus.

1 pakke Cannelloni rør.

1-2 løk. Finhakket

1-2 stor gulrot. Finhakket

1 stang selleri. Finhakket.

 4-5 store sopp.

2 pakker rå Salsiccia pølse. 

250 gr ricotta ost.

100 gr revet Parmesan ost.

1 stor pakke spinat. (Her kan man også bruke nykål, sommerkål, grønnkål, ruccola)

5,5 dl melk

2 ss mel

2 ss smør

1 ts Revet muskat (kan sløyfes)

1 ss Dijon sennep (kan sløyfes)

100 gr revet parmesanost

Salt og pepper

Urter som gressløk, bladpersille, basilikum eller oregano.

Olivenolje fra Smakslykke.

Salt/pepper.

Hvordan:

  •          Kutt du opp grønnsaker fint og stek de i olje til gylden, og ha i en bolle. 
  •          Press all den rå pølsemassen ut av skinnet og stek den opp i pannen mens du hakker for å dele den godt opp. Når kjøttet er stekt opp, ha oppi grønnsakene igjen og helle over tomatsausen. La koke i 4-5 min, da er den klar. 
  •          Finhakk spinat/kålen og bland den inn i en bolle med ricotta osten og ca 1-1,5 dl melk. Riv opp ca 100 gr parmesan (her tar du etter eget ønske, men jeg som nevnt før får ikke nok parmesan) og ha det oppi. Salt og pepper has i, gjerne sammen med litt urter etter ditt ønske. 
  •          Kutt opp soppen fint og stek den gylden i pannen, før det blandes inn i ost/spinat blandingen.

Nå kan du begynne å sette sammen retten.

  •          I en stor ildfast form legger du ca 1/3 del av tomatsausen. Begynn å fylle Cannelloni rørene med ost/spinat blandingen, bruk en gaffel/t-skje. Legg rørene oppå tomatsausen slik at det dekker bunnen.  Deretter tar du over 1/3 tomatsaus igjen og legger så nye rør utover. Til sist har du over resten av tomatsausen.
  •          Sett på ovnen på ca 200-215 grader.

Nå lager du bechamel oste saus.

  •          I en kjele smelter du 2 ss smør. Når smeltet har du i 2 ss hvetemel. Rør godt så det blir en tykk masse og hel deretter over litt og litt melk mens du rører godt (så det ikke klumper seg)

Når du til slutt har fått i ca 4 dl melk så skal du sitte igjen med en silkemyk hvit saus. Om ønskelig tilsetter du muskat og/eller sennep. Ha i litt salt og pepper, samt den revne parmesanen. Urter om ønskelig. 

  •          Hell ostesausen over Cannellonien og pass på at det dekker hele. 
  •          Retten settes i ovnen og stekes til gylden og bolende, ca 30 min.

Nytes alene eller med en enkel grønn salat.

Velbekomme!

 


Total: NOK 477,00 Førpris: NOK 477,00 inkl. mva.


Inneholder


Cannelloni 250gr


Antall: 1

Tilberedt med bare ferske egg av italiensk opprinnelse, 100% ferske egg fra frittgående høner
Les mer


Ricotta 250 gr


Antall: 1

Ricotta er en ferskost med kun 12% fett. ostemassen er kritthvit med kremet og lett grynet tekstur. Smaken er frisk og lett søtlig.
Les mer


Olio di Delia Blend 250 ml


Antall: 1

Oliven Nocellara + Biancolilla. Kommer fra et ungt felt i en olivenlund på 1000 oliventrær som er ca. 15 år gamle.
Les mer


Salsiccia fresca classica


Antall: 1

Salsiccia classica med sin delikate fennikelsmak er en frisk type i salsiccia-familien som er lett anvendelig til pastaretter, grilling eller middagsretter.
Les mer