Svart pasta med store reker

Varm opp Haloween-festen med svart pasta!

 

Ingredienser

250 g svart spaghetti eller annen pasta etter ønske

10-12 store reker, tint og skrelt

2 fedd hvitløk, i tynne skiver

4 ss god olivenolje

1 dl hvitvin

noen små tomater, delt i to eller fire

2 ss finhakket persille eller basilikum

½ chili i tynne skiver

Litt finrevet parmesan

1 ts finrevet sitronskall

salt

 

SLIK GJØR DU

1. kok opp pastavann og salt det slik at det smaker sjøvann.

2. kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på pastavannet. Dette spre du evt litt av i sausen.

 3. ha olje i pannen. Tilsett hvitløksskiver og chili når oljen er varm. Pass på slik at hvitløken ikke brenner seg. Ha i tomater og hvitvin.

 4. Kok opp og la putre på medium varme i fem minutter før du tilsetter halvparten av urtene, sitronskall og reker.

 5. Ha i parmesanen også. Når rekene er ferdige har du pasta i sausen og vender.

 6. Spe evt med litt pastavann og server med mer urtedryss på toppen.

 

Oppskrift av Helle Øder Valebrokk


Total: NOK 188,00 Førpris: NOK 188,00 inkl. mva.


Inneholder


Chitarrine con nero di seppia (med blekksprutblekk) 250gr


Antall: 1

En pasta som er som skapt for sjømat
Les mer


Parmigiano Reggiano DOP 24mnd


Antall: 1

Ekte parmesan kan identifiseres med at ordene Parmigiano-Reggiano er stemplet på skorpen av osten. Parmesan blir som regel revet, men kan også skjæres med en ostehøvel.
Les mer