Svart pasta med store reker
Varm opp Haloween-festen med svart pasta!
Ingredienser
250 g svart spaghetti eller annen pasta etter ønske
10-12 store reker, tint og skrelt
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
4 ss god olivenolje
1 dl hvitvin
noen små tomater, delt i to eller fire
2 ss finhakket persille eller basilikum
½ chili i tynne skiver
Litt finrevet parmesan
1 ts finrevet sitronskall
salt
SLIK GJØR DU
1. kok opp pastavann og salt det slik at det smaker sjøvann.
2. kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på pastavannet. Dette spre du evt litt av i sausen.
3. ha olje i pannen. Tilsett hvitløksskiver og chili når oljen er varm. Pass på slik at hvitløken ikke brenner seg. Ha i tomater og hvitvin.
4. Kok opp og la putre på medium varme i fem minutter før du tilsetter halvparten av urtene, sitronskall og reker.
5. Ha i parmesanen også. Når rekene er ferdige har du pasta i sausen og vender.
6. Spe evt med litt pastavann og server med mer urtedryss på toppen.
Oppskrift av Helle Øder Valebrokk