FORBEREDELSE:
Rød ris med reker og cashew
En Thai-inspirert rett, med den søte smaken av kokosmelk og crunchiness av cashewnøtter. Omsluttende smaker som forbedrer den intense tonen og kompakte konsistensen av den røde ris. Denne oppskriften egner seg til mange tolkninger: kjøtt, som erstatter reker med tynne strimler kyllingbryst, eller vegetarisk, med terninger tofu marinert i soyasaus.
Ingredienser for 2 personer:
180 g rødbrun ris
10 (argentinske) reker
50 g cashewnøtter
1 gulrot
2 søte grønne chili
1 rødløk
1 fedd hvitløk
4 cm fersk ingefær
1 ts Thai grønn karrypasta (eller ½ ts chilipulver)
1 ss kokosnøtt melk
1 ss soyasaus
2 ss solsikkeolje
1 ts sesamolje
½ glass hvitvin (eller risvin)
1 haug gressløk
pepper etter smak
Først må du koke den brune risen i ca 25 minutter etter å ha skylt den forsiktig. Tøm den, avkjøl den under vann så snart den er al dente, og hold den til side.
Mens du tilbereder risen, tilbered basen. I en wok, eller i en ganske stor non-stick panne, varm opp frøoljen, med den skallede hvitløken, den skivede løken, revet ingefær og rekehodene.
Stek i noen minutter, og bland deretter med vinen og la den trekke seg tilbake.
Fjern rekehodene, som nå har frigjort sin intense smak, og tilsett karrypasta (eller chili) og kokosmelk. Etter ytterligere 5 minutter på middels varme, tilsett de skallede rekene, 2 hele og de andre 8 i biter.
Tilsett deretter gulrot skåret i pinner, julienne paprika og cashewnøtter og til slutt den røde risen med sesamoljen og soyasausen. Hopp over den thailandske røde risen i noen minutter til for å smake alt og server med hakket fersk gressløk, dryss av pepper og hele reker som dekor.
Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på: