Fusilli med 'nduja

Fusilli med 'nduja, cavolo nero og sitron pangrattato

 

INGREDIENSER 4 PORSJONER

  • 2 bunter cavolo nero (svart kål), stilker fjernet, blader hakket
  • 350g fusilli pasta
  • 1/3 kopp (80 ml) ekstra jomfruolivenolje
  • 1 stor rødløk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss nduja (sterk smørbar krydret salami)
  • 1/4 kopp (20 g) revet pecorino, pluss ekstra å servere
  • 1/2 kopp plukket persilleblader 

SITRON PANGRATTATO

  • 2 sitroner
  • 11/2 kopper (105 g) foreldede brødsmuler
  • 2 ss ekstra jomfruolivenolje
  • 5 timian kvist, blader plukket, pluss ekstra kvist å servere

FORBEREDELSER

  • Forvarm ovnen til 200 ° C. og gjør klar 2 store stekebrett med bakepapir
     
  • Til sitronpangrattato, rasp 1 sitron fint og skjær den andre i tynne skiver. Kombiner brødsmuler, olje, timianblader og sitronskall i en stor bolle. Krydre etter smak. Spred brødsmuleblandingen jevnt over 1 tilberedt brett, og ordn deretter skiver sitron jevnt på det andre tilberedte brettet. Stek under omrøring av pangrattato av og til i 10-12 minutter eller til den er gyllen og crunchy. Fjern begge brettene fra ovnen og sett til side.
     
  • I mellomtiden kok opp en stor gryte med saltvann på høy varme. Blancherer cavolo nero i 1-2 minutter eller til de er visne. Bruk en stor skje med skje og overfør til isvann. Tøm og sett til side.
     
  • Kok opp vann, tilsett pasta og kok i 6-8 minutter eller i henhold til pakkeinstruksjonene. Tapp av, og reserver 1/3 kopp (80 ml) kokevann.
  • Varm olje i en stor, dyp frityrgryte på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og 'nduja, og kok under omrøring i 4-5 minutter eller til løken er mykgjort. Rør inn cavolo nero og kok i ytterligere 1-2 minutter eller til den er oppvarmet. Tilsett pastaen og kast for å kombinere. Kast gjennom pecorino og persille. Rør inn det reserverte kokevannet og kok, kast det i 2-3 minutter eller til pecorino begynner å smelte og persille vilter. Krydre etter smak.
     
  • Del pasta på serveringsplater og rør gjennom skiver sitron og sitronpangrattato. Spred med ekstra pecorino og timian å servere

Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på:


Total: NOK 456,01 Førpris: NOK 546,01 inkl. mva.


Inneholder


Pecorino Romano DOP


Antall: 1

Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.
Les mer


Tenuta Rocchetta Nuciddara 250 ml


Antall: 1

Prisvinner! En av verdens fremste olivenoljer. Vunnet mange prestisjepriser fra 1996. 100% Nocellara del Belice. Håndplukket fra 100-400 år gamle trær. Område - Castelvetrano, Sicilia
Les mer


'Nduja


Antall: 1

Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!
Les mer


Don Antonio pasta Fusilli 500g


Antall: 1

Don Antonio - Fantastisk Fusilli pasta fra Casina Rossa på 500 grams eske!
Les mer