Risotto Cacio e Pepe
Risotto Cacio e Pepe er en virkelig unik rett med en raffinert smak av ost (Pecorino DOP) kombinert med den bitre smaken av svart pepper. Risotto forbedrer kombinasjonen av disse to fantastiske ingrediensene.
Denne oppskriften er ideell for alle som vil unne seg en deilig og delikat god rett.
Ingredienser 4 porsjoner
- 2 liter vann
- 150 g selleri
- 200 g gulrøtter
- 200 g løk
- 150 g tomater
- Salt og pepper etter smak
- 200 g Carnaroli-ris
- 100 ml hvitvin
- 1 sjalottløk
- 30g smør
- Pecorino etter smak
- Cacio og pepperkrem Cascina San Cassiano
- Olje etter smak
Forberedelse
Skrell løkene og del dem i to: brun dem i noen minutter i en non-stick panne over høy varme.
Vask selleri forsiktig (fjern bladene), gulrøtter, tomater og hakk dem grovt; hell alle grønnsakene, de brune løkene og vannet i en stor gryte, krydre med pepper. Kok i minst en time på middels varme.
Krydre med salt og sil buljongen for å skille den fra grønnsakene.
I en gryte, brun smøret og finhakket sjalottløk: Tilsett og rist risen i et par minutter. Tørk av vinen og begynn å tilsette buljongen litt av gangen, og dekk til risen. Etter 20 minutter, eller etter koketiden som er angitt på pakken med risen du bruker, tilsett Cascina San Cassiano Cacio e Pepe Cream og avslutt tilberedningen.
Rør inn en håndfull pecorino ost
Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på: