Andre kjøttvarer
Andre kjøttvarer
Morcilla de Iberico Bellota ca 450 gr
Morcilla er en klassisk spansk lufttørket blodpølse hvor kjøttet i denne kommer fra Iberico Bellota. Pølsen er U-formet og krydret med salt, røkt paprika (pimenton) og hvitløk. Lufttørket i 2-3 måneder. Gluten- og laktosefri.
Longaniza 250 g
Longaniza "blanca" fra Juan Flores i Navarre. Longanizaen ligner på en chorizo, men i denne blanca-versjonen er det renere smak og typisk krydret med bare salt, pepper og litt hvitløk, og ikke med den karakteristiske pimentónen som kjennetegner chorizoen.
Chorizo Oreado 250 g
Chorizo Oreado fra Embutidos Juan Flores, en av Spanias beste chorizoer. Chorizo Oreado er en chorizo som bare er lett lufttørket og derfor fortsatt må tilberedes ved steking eller koking. Kjøttet og smakfullt - en chorizo fra øverste hylle.
'Nduja
Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. Brukes som pizzatopping eller i et tynt lag på toast. Prøv den gjerne sammen med paprika og spinat neste gang du skal lage pizza!
Guanciale Stagionato
Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker.
Guanciale, Cinta Senese ØKO, ca 1,5kg
Cinta Senese-grisen regnes som den beste i skinke fra Italia. Denne økologiske svinekjeften veier ca. 1,5 kg og tørkes i ca. 2 måneder i Toscana på den familieeide gården som familien Savigni har drevet i flere generasjoner.
Pancetta supercoppata
Pancetta supercoppata er laget med en coppa (nakkekjøtt) og veldig mager pancetta. Etter en saltperiode på ca. 15 dager rulles pancettaen rundt coppaen, bindes og modnes i 2 måneder.
Pancetta Stagionata
Pancetta kalles ofte feilaktig for italiensk bacon. Dette er først og fremst feil fordi denne svinesiden ikke er røkt.
Pancetta Stesa (flat, vakumert), Viani
Pancetta kalles ofte feilaktig for italiensk bacon. Dette er først og fremst feil fordi denne svinesiden ikke er røkt.
Pancetta Affumicata Crudo
Italiensk bacon, røkt med en blanding av treflis og einebær. Skjæres hos Smakslykke, pakkes, og vakuumeres.
Porchetta del Monte, italiensk ribberull
Denne delikatessen kommer fra fjellene rundt Valdichiana i Italia. Skånsomt krydret og sakte grillet over tre i flere timer etter de helt gamle tradisjonene. Dermed beholder kjøttet alle smaksnyansene fra treet og krydderne, i fin harmoni.
Coppa di Parma, skåret hos Smakslykke
Coppa di Parma skiller seg fra andre typer Coppa, fordi her brukes kjøttet fra parmaskinkegriser i produksjonen. Skinken skjæres hos Smakslykke, pakkes, og vakuumeres.
Crema di Lardo 500 g ØKO
En krem laget av fett (Lardo) fra Cinta senese, økologisk. Utrolig deilig som smaksstoff i matlaging eller som det er på en crostini, ristet brød.
Lardo Cusona di San Gimignano, Viani
Lardo er ryggfett fra store italienske landsvin som krydres og legges lagvis i marmorkister for modning. Etter ca ett år har fettstykkene utviklet sin unike karakter og er klare for å bidra med sin gode smak til retter som trenger fett og sore doser umami
Lardo di Cinta 1 kg Øko
Cinta Senese er den spesielle italienske griserasen som garanterer en opplevelse av meget høy kvalitet. Lardo av Cinta Senese-grisen regnes som den beste i Italia. Dette er økologisk (Biologico) fra Savigni-familiens tradisjonelle håndverksproduksjon.
Speck/Valtellina
Dette er en alpespesialitet som produseres både i Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia. Speck er lett røkt mager skinke. Smaken er delikat med et hint av røyk.
Mortadella med sort trøffel, skåret hos Smakslykke
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Denne mortadellaen inneholder seriøst med trøffel.
Mortadella med sort trøffel, stor bit ca 2,7 kg
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Denne mortadellaen inneholder seriøst med trøffel.
Mortadella med pistasjnøtter, skåret hos Smakslykke
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Her produseres det noen ”beist” av noen mortadellaer på vekt med en voksen mann, og en diameter fjernt fra skjærebrettet på alle verdens oppskjærings maskiner.
Mortadella med pistasjnøtter, stor bit, ca 3 kg
Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Her produseres det noen ”beist” av noen mortadellaer på vekt med en voksen mann, og en diameter fjernt fra skjærebrettet på alle verdens oppskjærings maskiner.
Grillet Kalkun
Italiensk kalkun fra Torino-regionen. Grilles i vakuum så den beholder all saften i kjøttet. Utrolig deilig som den er, eller oppvarmet, i salat eller sandwich eller som hovedrett, varm i ovnen.
Andeconfit Idsøe (stkpris) ca 200g, Idsøe
Andelår saltet, og krydret, så confitert i andefett.
Foie gras av hel andelever, 130g - Biraben
Foie gras av hel andelever. Passer utmerket som forrett, og nytes gjerne med et glass champagne!
Rillettes av and med foie gras, 180g - Biraben
Rillettes er en fransk spesialitet, som ligner paté og confit. Det er en eldgammel konserrveringsmåte, der krydret kjøtt og fett kokes sammen på lav varme og i lang tid. Deretter males kjøttet og lagres i beholdere med sitt eget fett.
Villsvinpâté, 100g - fra Korsika
Klassisk fransk terrine med villsvin. Noe grov i teksturen og fyldig god smak.
Pâté med fiken, 100g - fra Korsika
Terrin med tørket fiken