
Pasta alla carbonara
Pasta alla carbonara er en kjent italiensk pastarett. Den tilberedes ofte med spaghetti (spaghetti alla carbonara), men kan også lages med linguine eller bucatini. Vi foretrekker bucatini. Over den ferdigkokte pastaen helles en blanding av stekt guanciale, revet pecorino eller parmesan, svart pepper og egg. Utenfor Italia finnes det varianter med fløte og hvitløk. Her kan du se hvordan vi lager autentisk pasta carbonara - se link tiktok , instagram, facebook
Pasta alla carbonara


Linguine - Gentile, 500g
Linguine er en type pasta som er er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt. Perfekt til vongole, og mange bruker den også til pasta alla carbonara.

Bucatini - Gentile, 500g
Bucatini ligner litt på spaghetti, men er hul i midten, slik at den blir enda fyldigere og tiltrekker seg enda mer saus.

Tagliatelle eggpasta (4 mm) 250 gr
Pasta fra La Pasta di Aldo - Unik pasta, hvor produsenten Luigi Donnari gjør dette først og fremst av kjærlighet til den gode smaken. Stor lidenskap med like deler pasjon, respekt for tradisjonen og høy kvalitet på råvarene.

Guanciale Stagionato, skåret i bit hos Smakslykke
Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker.

Pecorino Romano DOP
Pecorinio Romano er sannsynligvis en av de eldste italienske ostene.

Pecorini med pepper (Pecorino primosale Pepe Nero)
Den kan brukes både som bordost og på kjøkkenet. Pecorino kan kombineres med honning og syltetøy, utmerket som forrett eller annenrett i kombinasjon med andre retter

Carbonara saus 170g, Tartuflanghe
100% autentisk saus der det eneste du trenger i tillegg er pasta og guanciale eller pancetta, eventuelt litt ekstra ost. – Rett og slett et «sim, sala bim produkt» selvfølgelig helt uten melk eller fløte.

Trøffel Carbonara saus 170g, Tartuflanghe
Endelig en autentisk carbonarasaus velsignet fri fra fløte. TartufLanghe har pimpet den en smule med sommertrøffel for smakens skyld. Slå romtemperert saus på nykokt varm pasta og vend inn. Riv eventuelt over litt ekstra pecorino romano.