Sicilia

Olivenoljer fra Tenuta Rocchetta 

Fra 1621 har Consiglio-familien dyrket oliven på gården deres Tenuta Rocchetta. Gården ligger i nærheten av det gamle Selinunte, en av de gamle hovedstedene i den sicilianske Magna Grecia. I dag dyrker Pierluigu Cresimanno med kone og barn, oliven fra ca 8 000 trær, for det meste Nocelara del Belice-oliven. De eldste trærne er fra oppstarten i 1621 og det har vært tradisjon i familien å plante en ny olivenlund når en ny arvtaker blir født.Kompetansen og lidenskapen for å lage den beste oljen er vidreført fra generasjon til generasjon. Dette har resultert i mange priser på viktige nasjonale konkurranser helt siden 1996.

Oliven dyrkes etter moderne teknikker for integrert skadedyrhåndtering med resultat at oliven og olje er uten kjemikalier eller sprøytemiddelrester. Grønne oliven høstes for hånd, strippes fra grenene i oktober og november for å garantere best kvalitet. Oliven blir kaldpresset i Tenuta Rocchettas moderne fabrikk innen timer etter høsting. Oljen tappes ufiltrert på flasker etter en periode med naturlig dekatering i rustfrie ståltanker lagret i familiens eldgamle hjem i Castelvetrano.

Consiglio-familien har en begrenset produksjon for verdens raffinerte gourmeter og matelskere.