Spaghetti alla carbonara
Carbonara-sausen ser ut til å være oppfunnet av en ung Bolognese-kokk ved navn Renato Gualandi, som i Riccione måtte improvisere en lunsj for de amerikanske frigjørende troppene i 1944. Han hadde bare bacon, egg og ost. Han bestemte seg for å lage en saus til pastaen, og tilsett bare litt svart pepper til disse ingrediensene. Tilfredsheten var slik at den unge italieneren ble ansatt som kokk for den amerikanske hæren i Roma. Dermed ble det pasta alla carbonara en ekstremt kjent og utbredt rett fra Roma. I dag er det mange versjoner: med eller uten pepper, med en eggeplomme per person eller tilsetning av minst ett helt egg, med bacon eller uten bacon.
Ingredienser 4 porsjoner
- 320 g spaghetti etter smak
- Carbonara Cascina San Cassiano
- 50 g revet pecorino romano
- sort pepper etter smak
Forberedelse
Sett en kasserolle med rikelig med vann og salt på komfyren og kok opp, dypp deretter spaghetti og kok den tiden som er anbefalt på pakken. Varm karbonara i en separat panne, tøm deretter pastaen og kast den med sausen. Tilsett sort pepper og revet pecorino romano før servering.
Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på: