Pasta med kremet blåskjell

Oppskrift av Sverre Magnus Holen

Skalldyr og pasta er en stor favoritt, og det er særlig på vinteren det smaker best, da havet er kaldere og algene forsvinner. Dette gjør det så mye lettere for skalldyr og skjell å leve og de smaker fantastisk.

Blåskjell er enkelt og kjapt, men allikevel litt «luksus». Selve oppskriften er også så utrolig enkel, og perfekt å lage når man vil ha noe litt ekstra.

4 personer:

Ingredienser:

  • 1-2 nett med blåskjell.
  • Chili. Ta det etter hvor sterkt dere liker det. Jeg bruker ¼.
  • Ca 2 dl kremfløte.
  • 2 dl hvitvin (kan evt bruke vann)
  • 3-4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk.
  • ½ sitron.
  • 500 gr god spagetti. I denne har jeg brukt Bucatini, da den har hulrom i midten som fanger opp masse saus.
  • 1 ss smør
  • Salt/pepper
  • Persille/basilikum/gressløk/ramsløk.

Hvordan gjør du:

Skyll blåskjellene i kaldt vann og ta bort de knuste/de som ikke lukker seg.

Finhakk, løk chili og hvitløk.

I en litt over medium varm panne tilsetter du smøret i en romslig kjele, og har i hvitløk, løk og chili.

Stekes mens du rører iblant. Etter ca 4-5 min tilsetter du blåskjellene. Hell over hvitvin/fløte og legg på lokket. Rist litt på kjelen innimellom.

Mens skjellene koser seg i panne, koker du opp en stor kjele med rikelig lettsaltet vann.

Tilsett pastaen og kok etter anvisning, til pastaen er «al dente», altså myk, men med litt bitt.

Slå av vannet.

Når skjellene har åpnet seg etter ca 7 min, kan du blande inn pastaen. Skvis over litt sitron, pepper og urter.

VELBEKOMME!

 

TIPS!

-        I disse tider blomstrer det enormt mye ramsløk, og det er en morsom sak fra Norsk natur. I denne retten har jeg brukt det som erstatning for hvitløken.

-        Om man ikke ønsker alle de store skjellene med, så kan man rense alle blåskjellene og ha kjøttet tilbake i sausen.

-        Får du ikke tak i blåskjell, kan du evt bruke ferske reker. Da lager du sausen på samme måte, bare uten blåskjellene. Og så tilsetter man bare rekene til slutt. PS! Bruk ferske eller frosne reker, ikke fra boks. Det blir STOR forskjell i smaken.

-        Det er ikke vanlig å bruke parmesan på skalldyr retter i Italia, men for meg som ELSKER Parmesan så gjør jeg det også. Har du lyst har du lov.

Smakslykke har produkter som kan passe til denne oppskriften med en samlet pris på:


Total: NOK 99,00 Førpris: NOK 99,00 inkl. mva.


Inneholder


Liguori Bucatini No 6 IGP 500 g


Antall: 1

Bucatini er tykkere enn tradisjonell spaghetti og har et hull i midten, perfekt for litt tykkere sauser.
Les mer